Tenta-p

Jag bor på skolan. Lever i en plugg-kokong. Men i morgon efter 13 är det över. Mitt livs sista (?) salstenta är snart ett minne blott....

Tack Sanna för superbra plugg-teamande! Det är du, jag och SVC... i vårt lilla krypin... territorium..revir.. bur.. ;)

Nu väntar en sista genomgång, ordentligt med sömn och sedan bara att få det här överstökat. Sen är jag tillbaka i verkligheten!

Och Håkan, tro det eller ej - jag är anmäld till Swin'nSpring! Men det var Kalle som fick ta tag i det, haha. Jag har faktiskt inte ens startat min dator på hela helgen. And I'm so proud! Så nu hoppas jag att jag kommer med bara! Men du som är arrangör kanske kan hjälpa mig... ;) *blink* *blink*

All my love to Karin!

Karin, baby...

Grymmast i stan igår kväll var tveklöst Karin Botås på scen med Jonisounds, på Pub 19 (gamla Katalin). Det var en helt fantastisk spelning med "mjuk countrypop med norrländska influenser", och med allt från humoristiskt och klockrent publikfångarsnack om kärlek och semlor till en intensiv känsloupplevelse till den innerliga musiken. Karin med sin fantastiska utstrålning var i sitt esse på scenen och bjöd på både mjukhet och styrka på ett sätt som bara Karin kan. Och den sjukligt grymma röstuppvisningen i Late Night Show var bara ytterligare ett bevis på den stora talang och avancerade röstförmåga hon besitter.

Karin, helt enkelt.. du är bäst. ...Vi måste skynda oss att börja skapa musik tillsammans innan nån himla skivbolagspamp snor dig ifrån mig!

www.myspace.com/jonisounds Go listen people!!

Självklart var Johan, Erik och de andra i bandet också grymma - en superbra spelning med flera talanger helt enkelt! :)

Åter vardag

Måndagen kom lika givet som måndagar alltid gör.. Den fög fram i 180 knyck och jag med den, och jag konstaterar trött och sent på kvällskvisten att den nu är vid sitt slut. Mycket har uträttats idag. Själva dagen försvann på ett antal grupparbetes-timmar med Cissi och BS. Sen gick vi och tränade tillsammans alla tre och plötsligt var det kväll. Middag och sen massa datortid. Har jobbat två timmar, förberett en skolgrej, mailat massa, styrt upp massa... Ja, helt enkelt är det vardag igen.

Det är väl så resten av veckan kommer att se ut... Plugg, plugg, plugg, en del jobb, ett par möten.. och så all denna vardagsadministration.. Men on the bright side, två danskvällar denna vecka - Dekadans på tisdag och Swing´n´jazz på fredag! Nån som vill haka? Vi bli ett gäng som ska äta på Norrlands innan på fredag, så det är bara att hänga på. Ja, ni ser, jag drömmer redan om helgen... Ack ja...


Trötter...


Dagen efter

Jaha, då är det dagen efter då. Känns märkligt tomt efter att man haft den här festen i åtanke ett tag, fixat och handlat och allt. Det var jättelyckat - tack alla ni som var här och skapade stämning! 

Efter att ha kommit i säng vid 4.30 är jag lite seg idag. Blev ju "upptvingad" i ottan också för att äta frulle med Sanna och Elias innan Sanna skulle med ett tåg. Men det var jättemysigt. Och att softa med Elias och frossa chokladtryfflar och droste är klart dagens hittillsa höjdpunkt. (MM - dessa tryfflar!!) Sen hade dagen sina inslag av aktivitet; i form av dagen-efter-städning. Tömma diskmaskin, fylla diskmaskin, dammsuga, vårtorka.. plocka i ordning i allmänhet. Och när jag ändå var i farten blev det lite röj i mitt never-ending-project att omorganisera mitt förråd. Jajjemän, det var dagens il. Det tog dock så mycket på krafterna att jag sen var tvungen att fortsätta med mitt tryffel-frosseri. Hehe..

Nu är frågan.. Lugn hemmakväll med all ny musik jag fått i present, stor kopp varmt gott te och ännu mer tryffel-frosseri, ELLER fest med gamla kören och vara lite social och trevlig med andra sociala och trevliga människor? Jag är seg som få och hemmakvällen lockar.. Men å andra sidan är det alltid kul med körfester bara jag kommer iväg.. Vad göra?!?


Gästbok 16/2

Jajjemän, nu är det fest här i huset! :D
Efter en bra dag med stora storhandlingen på Willys (inbringade många vuxenpoäng där, så jag går helt i linje med den här nya åldern.. hehe..) är det nu FREDAG, FEST och FÖDELSEDAG!!

Kära vänner, kul att ni är här! Skriv nåt här i gästboken! Har ni trevligt? Mår ni bra? Har ni lärt känna någon ny trevlig person?

Puss & kram
/Sessan

Den bästa födelsedagspresenten

Damp ner i brevlådan i dag i form av en FULLSPÄCKAD dvd-skiva med massa härlig musik! Norah Jones, Alison Krauss, Ane Brun, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Stacey Kent mfl... Tack söta söta Magnus för den fina presenten! Det var utan tvekan den absolut bästa födelsedagspresenten  - och då har födelsedagen inte ens börjat än! :D

Ja, den här födelsedagen närmar sig ju med stormsteg, två timmar kvar i skrivande stund. Det är ju en stor dag i morgon. Jag kommer att gå in i ett nytt skede, i en ny fas i livet. Så här formulerade min kompis Sofia det så rart i ett mail idag:

Massor av grattiskramar Baby, du tillhör nu enligt statistiska centralbyrån den allt mer populära klassen "yngre medelåldern" (visst ryser du liksom jag enda in i märgen *haha*)

Joråsatteh.. Ändå in i märgen.. ;) Shit, det här kanske borde gå under kategorin "insikt"...


Apropå musik, det hade varit grymt att lägga ut några låtar av ovan nämnda artister så ni kunde få lyssna, men det är ju olagligt. På Billie-sajten är det dock massa mysig musik utan att data-okunniga som jag ens behöver trycka på nånting!



 


Vad betyder ett larm?

Dagens reflektion.  

Idag gick brandlarmet på SVC när jag satt i biblioteket och just skulle komma igång med pluggandet. Oj, så tråkigt, jag fick en halvtimmes extra paus.. ;) Nej, skämt åsido, det intressanta är att ingen tar brandlarm på allvar. Det var ingen övning och ändå var folk totalt ostressade. Vilket i och för sig är bra så slipper man panik.. Men ändå, alla samlade ihop sina saker, tog sina jackor, jag loggade själv ut från datorn, och SEN gick vi ut. Det var folk överallt men långt ifrån alla följde högtalarröstens instruktion om att genast lämna byggnaden då en brand uppstått. Snarare gick folk fram och tillbaka i entrén och verkade inte se på det hela med någon större bekymran.

Det intressantaste är ändå tycker jag, att när det hade gått ett litet tag (det visade sig att det bara var en byggnad som var avstängd och jag satt i en korridor ungefär vid dörren till den) att folk, en efter en gick fram och öppnade denna dörr bara för att bli bortmotade av en vaktmästare. Trots en ansenlig mängd människor på områden som uppenbarligen inte passerade genom dörren. Och framför allt trots att det fortfarande ringde och blinkade på andra sidan dörren. Vad får människor, en efter en, att vilja öppna och gå genom en dörr där det ljuder ett skrällande larm om brand?

Jag tyckte detta var fascinerande. Tydligen tar folk för givet att det inte är nån fara, för att erfarenheten säger att det inte brinner på riktigt. Men just det att ignorera det faktum att det är ungefär 100 pers för mycket än vanligt i entrén och dessutom försöka passera genom en dörr till en korridor med larm... Det var inte en person det handlade om. De kom en efter en, de borde till och med ha sett att den framför fick vända.

Anmärkningsvärt.


Att överträffa sig själv

Ikväll gjorde jag en helt fantastiskt god middag! Det var inte alls planerat, utan bara blev, och är det inte just vid de tillfällena det alltid blir som bäst? Stekt strömmingfilé med hemmalagat potatis&palsternacka-mos blev det och himmel vilken hit! Från och med nu kommer jag alltid ha palsternacka i potatismos. :)

Finhackade morötter på smörad knäckemacka var förresten också en hit, jag var tvungen att prova, haha. Ännu godare när jag lade på lite strömming. Apropå middag, om nån undrar hur det egentligen gick med lergrytan så kan jag bara meddela att det blev sjukt gott! Fortsätter jag så här så är trista maträtter ett minne blott. :D

Förresten, Calle, "någon" har skvallrat om att du är väldigt duktig på lergryterätter!  ..så när blir man bjuden på middag?

För övrigt så fyller jag år på fredag. Är det att överträffa sig själv att bli ett år äldre varje år? Det vore väl en fin tanke i alla fall tycker jag. För det klart att 25 är en bättre ålder än alla åldrar jag genomgått hittills. Att övertäffa sig själv låter som att det borde medföra nån slags belöning.. Så kom hit på fredag och partaja med mig! :)

En annan som säkert lyckades överträffa både sig själv och många andra (i särskrivning) är en person som lade ut en dejting-annons. Hittade denna på
www.skrivihop.nu (ja, jag vet att alla andra följde sajten för evigheter sen, men jag har just upptäckt den - haha - och den är grymt kul!). Jag måste bara dela med mig av detta:

kvinnlig man sökes?

Jag undrar om hon fick nån belöning...


Jag fick hurven! Och äventyr med Bredbandsbolaget.

Säger man i Norrland när det är kallt och man fryser (och ryser). Det har jag lärt mig av Brita-Stina. Och fasen så kallt det är i den här lägenheten då!! Helt sjukt; efter ett tag vid datorn är fingrarna kalla på riktigt, liksom tårna -trots tofflor!

Trots en del stillasittande har den här dagen dock varit mycket produktiv. Först grupparbete med Brittis och Cissi som vi duktigt mailade in en hel timme innan deadline. Vi läser kursen VM i PM om nån undrar. Sen gav jag och Brittis oss i kast med att få igång vår sedan en dryg vecka icke-fungerande IP-telefoni, med en ny pryl som de har skickat till oss. Det gick bra. Att ringa Bredbandsbolaget för att fråga hur de tänkte kompensera oss för sveda&värk och dyra mobilsamtal under veckan utan telefon var svårare. Första försöket efter den obligatoriska telefonkön råkade Brittis lägga på luren ist för att koppla bort högtalarfunktionen när hon kom fram. Haha, det var faktiskt komiskt. :) Andra gången hann hon lagom framföra ärendet så bröts samtalet helt oprovocerat! Då ringde jag upp. Väntade en stund i kö (tredje gången i kö alltså) och kom sen fram till en telefonist som vänligen sa att vi skulle få 200kr i en samtalspott. Finfint - lite cred till BB faktiskt. För mitt nästa ärende var hon dock tvungen att koppla om mig till fakturaavdelningen. "Eh.. Måste jag köa igen då?" sa jag. "Nej då, du behöver inte alls köa!" svarade hon glatt och kopplade över mig till en automatisk röst som talade om att "Ditt samtal är placerat i kö! Beräknad väntetid är 6-10 min!" *Morr* Ja, jag blev rätt sur.. Men även nästa telefonist var hjälpsam så på totalen var det givande trots allt, och hon tog tålmodigt emot mina synpunkter om att de automatiska utvärderingsfrågorna som kommer efter att samtalet har avslutats borde innehålla någon fråga om telefonitjänsten i sig, och lovade att framföra dem till rätt person.

När nu telefonen fungerade igen skulle jag ringa ett samtal och tog telefonen från fönstret, råkade putta till min prydnadgiraff från Afrika jag fått av syrran så den preciiis föll på mammas iittala-vas som föll i golvet och gick i tusen bitar! :( Det är oklart om jag lånat den på obestämd framtid eller  fått den men jag lovade att vara rädd om den. Jaja, ett ting är ett ting..  Det är bara att dammsuga igen då..

Så nu sitter jag här och huttrar vid datorn igen. Kanske dags att sätta på något mer upptempo än lugna&sköna Stacey Kent och aktivera sig - om inte annat så för värmens skull.. Nån som har tips på hur man värmer upp en gavellägenhet precis under en iskall vind??

Lergryta & långpromenad

Ok. Jag har alltså gett mig i kast med att inviga lergrytan jag fick av min mormor för ett par år sedan (!). Det här kommer att bli spännande. Först ska den ligga i vatten och sen ställas in i en kall ugn. Men om rotfrukter i ugn annars tar typ 45-60 min och kyckling i stekpanna typ 10 (eh... ingen behöver väl kommentera mina uppskattade tider, jag har inte så bra koll) - kan man då ändå lägga ihop kyckling och grönsakerna i denna gryta? För det är väl det lergrytor är kända för? Att man slänger ner nåt kött tillsammans med massa grönsaker, låter den stå i ugn en timme och sen *tada* så har man en helt suveränt god middag? Tips på lergryterecept mottages tacksamt.

Ja, vi får väl se hur det går. Det känns som en passande fortsättning på denna spontana dag i alla fall. Började dagen med att vakna hyffsat utsövd (trots att jag var på Snerkan igår) och gick iväg på ett jympapass. När jag gick hem insåg jag hur fint det var ute så jag bestämde mig för att ta en långpromenad. Gick favoritslingan längs med Uppsalaåsen förbi Sten Sture-monumentet och sen tillbaka längs ån med Gerd. Detta följdes av en spontanfika på GH tillsammans med Ulf. Eftersom jag känner igen lite folk på GH lyckades jag deala mig till en specialbeställning: lunchig macka på knäckebröd i stället för på mjukt bröd. Jag var så nöjd! Om nån har missat min senaste passion för knäckebröd kan jag bara säga att Leksands Knäckes sponsring i Vemdalen under Student Skii Week inte var förgäves. ;)

Resten av dagen rymmer förhoppningsvis ett par effektiva timmar med att strukturera upp vissa kaotiska inslag i mitt hem. Sen siktar jag på att åka till Chicago i Stockholm och dansa massa lindy. :)

Insikt i mitt liv...

..har efterfrågats. Och att få följa mitt liv som sångstjärna. Då ska vi börja med att reda ut det här.

Sjunger - det gör jag. Och jag må vara en stjärna ;), men kombinationen, den jobbar jag fortfarande på. Sången är min nr 1 passion i livet och visst finns det en dröm där; om att bli sångstjärna. Trots att jag utbildar mig på universitetet till att bli något helt annat (vad sjutton gör en personalvetare _egentligen_?) så är det sången som ger mig de stora kickarna. Sången fick en extra boost under hösten då jag och Hasse - otroligt duktig jazzpianist och mycket god vän - bestämde oss för att slå våra musikaliska sinnen ihop och genomföra några gig. Det var så himla kul och lyckat att vi bestämde oss för att spela in några coverlåtar på en demoskiva (vilken för övrigt blev en mycket lyckad julklapp till alla möjliga familjemedlemmar och släktingar). En av låtarna är
Darn that dream (Jimmy van Heusen/Edgar de Lange). Efter att ha spritt denna låt lite refererade Elias så gulligt till mig på sin blogg som "Näktergalen från Uppsala" - tusen tack för denna smickrande komplimang. :) (www.fulkultur.blogg.se

Annars sjunger jag även med GH:s storband SiGHstinska Kapellet, ett himla kul gäng som spelar på danskvällar och större arrangemang. www.sighsten.org är den officiella hemsidan om ni vill veta mer om Sigge!

Men storband är storband och ibland är det skoj med litet band med. Därför tycker jag även att det är roligt att få sjunga i det mindre, relativt nystartade jazzbandet Terje Falck-Ytter. Hehe, nej vi heter inte det, vi heter ingenting ännu men hon som bokade in oss på Pub 19 trodde det eftersom det är basistens namn och tydligen uppstod missförstånd. :) Vi kallar oss än så länge bara för Jambandet, och just det, vi har en spelning - så kom till Pub 19 (gamla Katalin) den 31 maj och lyssna!

Nu är det senaste sångprojektet att jag och Karin B ska slå oss ihop - Karin, tack för att du äntligen frågade! Vi är helt enkelt dreamteam! :) Min och Karins musikaliska historia ihop började i Uppsala Kammarkör för ett antal år sedan och utvecklades under det år vi sjöng tillsammans i  SiGHstinska Kapellet. Tyvärr har sötnosen lämnat bandet (och vi saknar dig) men nu har jag alltså återigen fått chansen att skapa musikalisk poesi med henne. Kul! Jag lovar att berätta när vi har vår första spelning. Än så länge klurar vi på artistnamn. :)

Jag tror att that's about it på sångfronten för nuvarande. Lovar att komma med mer insikt i mitt liv och även om allt annat som händer i mitt liv förutom musiken!

Jaha, då har jag en blogg alltså.

Kul! Det här har jag tänkt ett tag nu. Så ikväll blev tanken till handling. Nu ska jag fixa till nån slags layout på det hela och sen är det väl bara att tuta och köra!

Jag tänker mig att den här bloggen kommer handla det som är viktigt för mig, det vill säga musik, upplevelser och mina tankar om livet i allmänt. Typ. Lite lagom flummigt, men det ger sig väl med tiden. :)

Ps. Ja, där ser man - någon annan hann före med första kommentaren. ;)

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!