Det är ju alldeles lyyysande!

I helgen var det RMC = Rally Monte Carl = avancerad heldagstävling med temautklädda lag som far runt med karta och kompass i högsta hugg på Upplands landsvägar och löser kluriga rebusar från arla morgonsrund (starttid 06.09..) till em/kväll, arrangerat av Värmlands Nation. Vårt lag Criminal Minds aka Jönssonligan bestod av mig - Vanheden, Carl och Ola - Dynamitharry, Thorbjörn - Sickan, Frida - Rocky, Cissi, Brittis och Karin - Doris samt Johan - vår fantastiske Dynamitgubbe! Vi hade en grymt kul dag. :) Dessutom lyckades vi tack vare Sickans plan att varken komma sist eller först. Alldeles lysande! :D


image14
Hela laget utom fotograf-Doris.

image15
Harry, Vanheden och Harry riggar en kupp på landsvägen.

image16
(Dynamitgubben), Doris och Doris

image17
Vanheden, Sickan och Harry lever sig in i sina roller. 

Det bästa jag gjort

Ikväll hade jag spelning med bandet. Klockan är nu 02.30 och jag är sjukt trött, ändå vill jag få ner detta medan känslan är färsk. I och för sig hoppas jag att den kommer att hålla i sig länge.. Först gick det bra. Helt ok, eller faktiskt väldigt bra till och med. Sen dök Karin upp från ingenstans, som en ängel uppenbarade hon sig och gjorde till bandets enorma glädje en efterlängtad comeback! Och det.. blev SJUKT BRA. Tillsammans med Karin gjorde jag den bästa showen nånsin. Vi öste, lekte, dansade och sjöng med en sån energi som bara vi hittar tillsammans på scen, och detta var i särklass det bästa vi gjort. Karin, snälla, snälla, följ med på SOF och gör en repris!

Ja, det var verkligen en kväll att minnas ikväll. Och så har jag dansat så fötterna nästan blöder känns det som, haha. Men grym kväll var det. Och nu ska jag äta min nattmacka och sen, väldigt snart, somna nöjd och glad för att det var en fantastisk kväll och att jag verkligen hade skitkul!

Att åka på paus

..var jättebra, och uttrycket jag myntat "att åka på paus" är ju superbra och något jag helt enkelt vill sprida till världen! Att åka på paus, liksom att åka på semester eller att åka på SPA, är något som man mår bra av och som helt ospeciferat innebär att man reser nånstans och tar paus från allt som inte är så paus-artat. Frågan är om man ändå kan åka/vara på paus hemma fast man inte är borta? När jag diskuterade pausandet med Elias skrattade han när jag sa att jag vill åka på paus hela livet. Det var ju så härligt. Men det klart, och det känner jag väldigt tydligt nu när jag är hemma igen, att det är nån speciellt med att vara borta och ledig, till skillnad från hemma och ledig. Man kan nog inte vara på paus på samma sätt hemma. Men trots det är det precis det jag försöker. Att vara på paus i min tillvaro. Men ändå försöka integrera det med resten av livet, eftersom jag, ju, inte är helt ledig.

Ja, det är lite klurigt det där. Hur som helst, hade jag det jättebra i min paus-tillvaro i Dalarna. Förutom att ha det most utterly, fabulously, remarkably (och många andra posh upperclass English-adjektiv) helt enkelt jätteroligt tillsammans med Thorbjörn och Magnus, så fick jag även komma ut massa i naturen, bla en härlig utflykt till ett berg och flera skogspromenader, samt uppleva fröjderna i att hugga ved! Och till min stora glädje fick jag dessutom diplom för min insats, närmare bestämt det "Magnus-Thorbjörnska Bragdpriset för en storartad insats inom den mångfacetterade färdigheten vedklyvning" för att jag "med stor iver, ihärdighet och talang lärt sig att hantera klyvyxan i dess olika storlekar och bemästrar numera den höga konsten att med ett slag klyva überstora bamseklabbar, från björk till furu". Hahaha - jättekul ju! Tack Magnus och Thorbjörn för denna fina utmärkelse - jag känner mig ärad! :D

Och inte att glömma så har jag också firat påsken! Ätit mumsgod påskmat, letat påskägg högt och lågt i trädgården, och upplevt den Zimmermanska traditionen att på påskdagens morgon kliva upp typ svintidigt (05.15) för att i tystnad vandra iväg till en källa och där innan solens uppgång dricka av det heliga vattnet, i förhoppning om att bli vacker. :)

Och nu, vill jag fortsätta vara på paus och inte alls ta tag i den där hemtentan som väntar, eller alla jobbiga beslut som måste tas för att administrera sommar och höst. Glass i solen, någon?

image10
Thorbjörn, jag och Jesper

image11
Sara, Thorbjörn, jag och Magnus i utsiktstornet

image13
Fin utsikt från Bispberget

image12
Magnus gjorde ett örhänge av is till mig (för att sedan trycka ner det i kragen - bah!)

Mera paus

Göteborg var jättebra. Först två dagar hos min kusin i Göteborgs skärgård, dvs två dagar av att sitta på klippor i solen och njuta av att titta på havet. Bäst var cykelutflykten med Ebba till Öckerö/Hönö och låång fikapaus i naturreservatet Ersdalen - på klippa, i solen, med havet överallt och med mitt goda milda snabbkaffe! Sen åkte jag in till Göteborg och mötte upp med Kalle för att uppleva detta omtalade dansläger Swingin' Spring. Det pågick hela helgen och förutom att det var jätteroligt så lärde jag mig också jättemycket. Det var grymmast. Asbra. Helcoolt. Superlativ helt enkelt. Stort tack Håkan för det jättetrevliga boendet hemma hos dig!

Det var så bra för mig att komma bort, och jag mådde så bra av det, så nu åker jag iväg på mera paus. Denna gång till Dalarna med min kompis Thorbjörn och hans kompis Magnus. Jag har inte varit i Dalarna så många gånger så det ska bli spännande! Jag har blivit instruerad att ta med friluftskläder samt hört rykten om tyska påsktraditioner om tidiga morgnar som innebar att man skulle gå tyst till en sjö eller nåt... Thorbjörn..? :)

Hur som helst ska det bli skönt att komma ut i naturen ordentligt. Mera skog. Mera paus. Och dessutom kanske lite kanot med! :D