Majmorgon

Kommer hem kl 03 på natten (morgonen?) och det har redan ljusnat. Fåglarna har vaknat till liv och genom mitt balkongfönster ser jag himlen svagt rosa som övergår mot orange. Har varit och dansat och haft en jättebra kväll. Vid sidan av lindy och foxtrot har jag även provat vanlig bugg och försökt väcka lite gamla salsatakter. Det var jätteroligt alltihopa! Sen toppades kvällen av jag träffade på Anton och hans kompis Martin och vi hade ett sånt där mitt-i-natten-samtal som bara var jättekul och skulle kunna fortsatt hur länge som helst om vi inte blivit kalla och trötta.

Nu ska jag snart sova, men det känns nästan synd att lägga sig när det är en så vacker gryning.
Och ljust är det. Och fågelkvitter. :)

Carpe livet. Jajjemän. :)

Yeah right..!

Ingen beslutångest mer.  Jag? Nånsin? TROOOOOLIT.

Har fått för mig att köpa ett tält. Och OJ vad mycket man kan ta reda på om tält ska ni veta! Om jag hade jobbat och tjänat pengar, hade alla mina nedlagda timmar i tältinfosökning säkert redan varit värt ett dyrt tält (för jag siktar på ett bra jobb i framtiden ;). Men nu pluggar jag ju (eller, snarare skjuter upp det) och anstränger mig för att hitta det perfekta tältet till billig penning. Och en liten eftertanke nu... Kanske det hade varit värt att köpa det jag föll för direkt fast det kostar 1100 kr mer. Tid är också pengar.

Gah!

Friluftshelg och lite dans

Vilken härlig helg jag haft! Jag hade bestämt sedan länge att om vädret tillät skulle detta bli ett riktig friluftshelg, och det blev det också, i alla fall friluftslördag! Större delen av gårdagen var jag ute och paddlade kajak med en kompis Håkan. Vi paddlade från Graneberg/Flottsund till Vårdsätraviken för lite matsäckspaus på en grön slätt i solen, och sen tillbaka. Inte så lång tur, men årets premiärtur för mig och som jag har längtat efter att få guppa fram på vattnet -nästan så nära man kan komma utan att vara i! :) När jag kom hem ringde pappa som sa att han stod ute i en gullviveäng som jag var tvungen att se innan den blommar bort, så jag kastade mig på cykeln ut till en fornminnesplats norr om Gamla Uppsala. Det var verkligen hav av gullvivor.

Jättevackert. Och överhuvudtaget en fin plats. Satt där och åt matsäcksmiddag medan solen dalade. Det var jättetrevligt! Nu kan man ju tro att detta räcker för en dag, men icke. ;) Inte om det finns live-jazz och socialdans nånstans i stan! Sent på kvällen mötte jag därför upp med Carl och andra värmlandskorister och dansade loss massa foxtrot och en smula charleston med.

Även idag bjöd på dans och utomhusaktiviteter - i kombination. :) Swingkatten har varje sommar så kallad Bryggdans i stadsparken och idag var premiär. Vi var ett litet gäng som dansade lindy/charleston på bryggan invid Fyrisån till medhavd cd-spelare - helmysigt! :D

image18
Å vilken härlig kajaktur det var! Det kanske ser molnigt ut, men det var bara massa sol faktiskt. :)

Gotlandsresa och hemma igen

Jo, jag tog en sväng till Gotland och därför har det varit tyst ett tag. (Plus att bredbandsbolagets dosa gick sönder innan jag åkte för -vad är det nu?- fjärde gången... Men nu har vi internet igen och jag är hemma. :) Gotland var dock grymt. Var där nästan en vecka vilket avslutades med en fantastisk körhelg med Gotlands nationskör som jag tillfälligt hoppat in i. Vi bodde i stugor vid havet (Gustavsvik) och hann med både grillkväll och allmänna get-together-aktiviteter, roadtrip till Fårö med bla. härlig lunch bland raukar, konsert i en fullsatt (!) Bro kyrka, middag och partykväll på Munken, rundvandring i Visby sista dagen och allmänt mys och massa upptåg och skratt. Vi hade det kort och gott jättebra! Och dessutom pangväder. :D
Finfina bilder och en och annan knasig video.

Kanske just för att det var så bra vaknade jag i morse med värsta post-Gotland-deppan. Dessutom regnade det och var grått. Och allt kändes tungt och svart. ..Det kan också ha berott på en liten (läs stor) släng av sista-minuten-beslutsångest. Idag var sista ansökningsdagen till den där häftiga fjäll- och vildmarksledarutbildingen i Dalarna och samtidigt den dagen jag skulle lämna in de underskrivna papprena om att åka till Freiburg i höst. Det kändes svårt. MEN - jag har nu tagit mitt beslut och undanber mig alla kommentarer som inte stöder det tagna beslutet. ;) Åker alltså -som planerat - till Freiburg i höst. ..Så kan jag gå den häftiga fjäll- och vildmarksledarutbildningen nästa höst! :D Och nu börjar det kännas kul med Tyskland igen; får resa, bo i en varm och solig stad, läsa enbart roliga kurser (!), träffa massa nya spännande människor, lära mig tyska ordentligt mm mm, och framför allt, ut i naturen ska jag!

Å så har jag firat pappas 65-årsdag idag med en trevlig middag. Och i allmänhet haft en jättebra dag när det där beslutet väl var taget. Så nu ska det bli min nya sport att träna på att ta beslut, hehe.. ;) Men faktiskt, kom nämligen på att min förmåga att skaffa alternativplaner är ett undvikande beteende för att att slippa beslutstagande, vilket gör att jag egentligen bara skjuter upp besluten mycket längre! Det var en lärorik insikt. Som Sanna en gång skrev "ingen ångest mer!". :)